"Nokija" otpušta još 3.500 radnika

Bez autora
Sep 29 2011

Finska kompanija "Nokija" saopštila je danas da planira da otpusti još 3.500 radnika do 2012, u pokušaju da smanji troškove, u vreme kada njen je globalni tržišni udeo u stalnom padu. Proizvođač mobilnih uređaja će zatvoriti fabriku u Rumuniji, čime će biti ukinuto 2.200 radnih mesta, a izvršiće i reorganizaciju sektora LC (location and commerce), koji obuhvata poslove kompanije vezane za kartografske i trgovinske usluge, što će rezultirati otpuštanjem 1.300 radnika.Planirana otpuštanja nadovezuju se na 7.000 otkaza, koje je "Nokija" najavila u aprilu.

"Nokija" otpušta još 3.500 radnikaFinska kompanija "Nokija" saopštila je danas da planira da otpusti još 3.500 radnika do 2012, u pokušaju da smanji troškove, u vreme kada njen je globalni tržišni udeo u stalnom padu.

Proizvođač mobilnih uređaja naveo je da će zatvoriti fabriku u Rumuniji, čime će biti ukinuto 2.200 radnih mesta, kao i da će izvršiti reorganizaciju sektora LC (location and commerce), koji obuhvata poslove kompanije vezane za kartografske i trgovinske usluge, što će rezultirati otpuštanjem 1.300 radnika, prenela je agencija AP.

Planirana otpuštanja nadovezuju se na 7.000 otkaza, koje je "Nokija" najavila u aprilu.

Finska kompanija je najavila da planira da smanji troškove za 1,5 milijardi evra do 2013. i sustigne glavne rivale na visoko konkurentnom tržištu "pametnih" telefona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik